Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Fillimi i udhëtimit tuaj në botën e tregtimit në Forex është një perspektivë emocionuese dhe zgjedhja e një ndërmjetësi të besueshëm është vendimtare për suksesin tuaj. LiteFinance, një emër i besuar në industri, ofron një platformë miqësore për përdoruesit për tregtarët në mbarë botën. Ky udhëzues gjithëpërfshirës do t'ju përcjellë në procesin e tregtimit të Forex dhe tërheqjes së fondeve në platformën LiteFinance, duke siguruar një përvojë të qetë dhe të sigurt.

Si të tregtoni Forex në LiteFinance

Si të identifikoheni në Terminalin LiteFinance MT4

Hapi fillestar është të hyni në faqen kryesore të LiteFinance duke përdorur një llogari të regjistruar. Më pas zgjidhni skedën "METATRADER" (Nëse nuk keni regjistruar një llogari ose nuk jeni të sigurt për procesin e hyrjes, mund t'i referoheni postimit të mëposhtëm për udhëzime: Si të identifikoheni në LiteFinance ).
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Më pas, zgjidhni llogarinë tregtare që dëshironi të përdorni për të qenë llogaria kryesore. Nëse llogaria e zgjedhur nuk është llogaria kryesore, klikoni tekstin "Kthejeni në kryesore" në të njëjtin rresht me llogarinë e zgjedhur.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinanceLëvizni lart me miun dhe këtu do të gjeni disa informacione të rëndësishme që ju nevojiten për t'u identifikuar:

 1. Numri i hyrjes në server.
 2. Serveri për t'u identifikuar.
 3. Emri tregohet në terminal.
 4. Fjalëkalimi i tregtarit për t'u identifikuar.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Për seksionin e fjalëkalimit, klikoni në butonin "redakto" pranë fushës së fjalëkalimit për të ndryshuar fjalëkalimin tuaj për të përmbushur kërkesat e sistemit. Pasi ta keni përfunduar atë, klikoni "Ruaj" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Në hapin tjetër, do të vazhdoni me shkarkimin dhe do të nisni Terminalin LiteFinance MT4 duke klikuar në butonin "SHKARKO TERMINALIN" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Pas ekzekutimit të terminalit, ju lutemi zgjidhni menunë "File" në këndin e sipërm të majtë të ekranit.Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Vazhdoni duke zgjedhur "Identifikohu në llogarinë tregtare" për të hapur formularin e hyrjes.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Në këtë formë, do t'ju duhet të jepni disa informacione nga llogaria e zgjedhur tregtare në hapin e mëparshëm për t'u identifikuar:

 1. Në boshllëkun e parë nga lart, shkruani numrin tuaj "HYRJA E SERVERIT" .
 2. Futni fjalëkalimin që keni krijuar nga hapi i mëparshëm.
 3. Zgjidhni serverin e tregtimit që tregon sistemi në cilësimet e llogarisë tregtare.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Si të vendosni një porosi të re në LiteFinance MT4

Së pari, duhet të zgjidhni aktivin dhe të përdorni grafikun e tij.

Për të parë Watch Market, ose mund të shkoni te menyja "View" dhe të klikoni në Market Watch ose të përdorni shkurtoren Ctrl+M. Në këtë seksion, shfaqet një listë simbolesh. Për të shfaqur listën e plotë, mund të klikoni me të djathtën brenda dritares dhe zgjidhni "Trego të gjitha" . Nëse preferoni të shtoni një grup specifik instrumentesh në Watch Market, mund ta bëni këtë duke përdorur menynë rënëse "Symbols" .

Për të ngarkuar një aktiv specifik, si një çift monedhe, në një grafik çmimesh, klikoni një herë në çift. Pasi ta zgjidhni atë, klikoni dhe mbani butonin e miut, tërhiqeni atë në vendin e dëshiruar dhe lëshoni butonin.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Për hapjen e një tregtie, fillimisht zgjidhni opsionin e menysë "Porosi e re" ose klikoni në simbolin përkatës në shiritin standard të veglave.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Një dritare do të shfaqet menjëherë, me cilësime për t'ju ndihmuar të bëni porositë më saktë dhe më lehtë:

 • Simboli : Sigurohuni që simboli i monedhës që dëshironi të tregtoni është i dukshëm në kutinë e simbolit.
 • Vëllimi : Ju duhet të përcaktoni madhësinë e kontratës ose duke e zgjedhur atë nga opsionet e disponueshme në menynë rënëse pasi të klikoni shigjetën ose duke futur manualisht vlerën e dëshiruar në kutinë e vëllimit. Mos harroni se madhësia e kontratës suaj ndikon drejtpërdrejt në fitimin ose humbjen e mundshme.
 • Koment : Ky seksion është opsional, por ju mund ta përdorni për të shënuar tregtitë tuaja për qëllime identifikimi.
 • Lloji : Ky është konfiguruar si ekzekutim tregu si parazgjedhje duke përfshirë Ekzekutimin e Tregut (përfshin ekzekutimin e urdhrave me çmimin aktual të tregut) dhe Urdhrin në pritje (i përdorur për të vendosur një çmim të ardhshëm me të cilin planifikoni të filloni tregtinë tuaj).

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Së fundi, ju duhet të përcaktoni llojin e porosisë që dëshironi të filloni, duke ofruar zgjedhjen midis një porosie shitjeje ose blerjeje.

 • Shitja nga tregu: Këto porosi fillojnë me çmimin e ofertës dhe përfundojnë me çmimin e kërkuar. Me këtë lloj porosie, tregtia juaj ka potencialin të gjenerojë një fitim kur çmimi bie.
 • Blej nga tregu: Këto porosi fillojnë me çmimin e kërkuar dhe përfundojnë me çmimin e ofertës. Me këtë lloj porosie, tregtia juaj mund të jetë fitimprurëse nëse çmimi rritet.
Sapo të zgjidhni ose Blini ose Shitni, porosia juaj do të ekzekutohet menjëherë dhe ju mund ta verifikoni atë në Terminalin e Tregtisë .

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Si të vendosni një porosi në pritje në LiteFinance MT4

Lloji i porosive në pritje

Në ndryshim nga urdhrat e ekzekutimit të menjëhershëm, të cilat ekzekutohen me çmimin aktual të tregut, urdhrat në pritje ju mundësojnë të vendosni porosi që aktivizohen pasi çmimi të arrijë një nivel specifik të përcaktuar nga ju. Ekzistojnë katër lloje të urdhrave në pritje, por ne mund t'i kategorizojmë ato në dy lloje kryesore:
 • Porositë që presin të thyejnë një nivel të caktuar tregu.
 • Porositë pritet të kthehen nga një nivel i caktuar tregu.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Blini Stop

Porosia Bli Stop ju mundëson të bëni një porosi blerjeje me një çmim më të lartë se norma aktuale e tregut. Për shembull, nëse çmimi aktual i tregut është 500 dollarë dhe Ndalimi i blerjes është vendosur në 570 dollarë, një pozicion blerjeje ose afatgjatë do të fillojë kur tregu të arrijë këtë pikë çmimi.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Shitet Stop

Urdhri i Ndalimit të Shitjes ofron mundësinë për të vendosur një urdhër shitje me një çmim më të ulët se norma aktuale e tregut. Për shembull, nëse çmimi aktual i tregut qëndron në 800 dollarë dhe çmimi juaj i ndalimit të shitjes është fiksuar në 750 dollarë, një pozicion shitje ose 'short' do të aktivizohet kur tregu të arrijë atë pikë të veçantë çmimi.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Blini Limit

Urdhri i kufirit të blerjes është në thelb e kundërta e ndalesës së blerjes. Kjo ju lejon të vendosni një porosi blerjeje me një çmim më të ulët se norma mbizotëruese e tregut. Për të ilustruar, nëse çmimi aktual i tregut qëndron në 2000 dollarë dhe çmimi juaj i kufirit të blerjes është vendosur në 1600 dollarë, një pozicion blerjeje do të fillojë kur tregu të arrijë nivelin e çmimit 1600 dollarë.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Kufiri i shitjes
Në fund të fundit, urdhri i kufirit të shitjes ju fuqizon të vendosni një urdhër shitje me një çmim më të lartë se norma mbizotëruese e tregut. Për të qenë më specifik, nëse çmimi aktual i tregut është 500 dollarë dhe çmimi i limitit të shitjes është 850 dollarë, një pozicion shitjeje do të fillojë kur tregu të arrijë nivelin e çmimit 850 dollarë.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Si të hapni porositë në pritje në Terminalin LiteFinance MT4

Për të krijuar një porosi të re në pritje, mund të klikoni lehtësisht dy herë mbi emrin e tregut në modulin e vëzhgimit të tregut . Ky veprim do të hapë dritaren e re të porosisë, duke ju lejuar të modifikoni llojin e porosisë në Porosi në pritje.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Më pas, caktoni nivelin e tregut në të cilin do të aktivizohet urdhri në pritje. Ju gjithashtu duhet të përcaktoni madhësinë e pozicionit sipas volumit.

Nëse është e nevojshme, mund të vendosni një datë skadimi (skadimi). Pas konfigurimit të të gjithë këtyre parametrave, zgjidhni llojin tuaj të preferuar të porosisë bazuar në nëse keni ndërmend të shkoni gjatë ose të shkurtër dhe nëse është një urdhër ndalimi ose kufiri. Së fundi, zgjidhni butonin "Vendos" për të konfirmuar.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Porositë në pritje ofrojnë avantazhe të rëndësishme brenda MT4. Ato rezultojnë veçanërisht të vlefshme kur nuk mund të mbani një sy të vazhdueshëm në treg për të përcaktuar me saktësi hyrjen tuaj, ose kur çmimi i një instrumenti përjeton luhatje të shpejta, duke siguruar që të mos humbisni mundësitë premtuese.

Si të mbyllni porositë në terminalin LiteFinance MT4

Këtu, ne kemi dy mënyra tepër të thjeshta dhe të shpejta për të mbyllur porositë, të cilat janë:

 1. Për të mbyllur një tregti aktive, zgjidhni "X" që ndodhet në skedën Tregtare brenda dritares së Terminalit

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

 1. Përndryshe, mund të klikoni me të djathtën në vijën e rendit të shfaqur në grafik dhe të zgjidhni "mbyll" për të mbyllur pozicionin.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Në terminalin MT4 të LiteFinance, urdhrat e hapjes dhe mbylljes janë procese jashtëzakonisht të shpejta dhe miqësore për përdoruesit. Me vetëm disa klikime, tregtarët mund të ekzekutojnë porositë në mënyrë efikase dhe pa vonesa të panevojshme. Dizajni intuitiv i platformës siguron që hyrja dhe dalja në treg të jenë të shpejta dhe të përshtatshme, duke e bërë atë një zgjedhje ideale për tregtarët që duhet të veprojnë menjëherë dhe të shfrytëzojnë mundësitë kur ato lindin.

Përdorimi i Stop Loss, Take Profit dhe Trailing Stop në LiteFinance MT4

Një aspekt thelbësor i sigurimit të suksesit të qëndrueshëm në tregjet financiare është praktika e menaxhimit të kujdesshëm të rrezikut. Kjo është arsyeja pse përfshirja e urdhrave të ndalimit të humbjes dhe fitimit në strategjinë tuaj tregtare është e një rëndësie të madhe. Në diskutimin e mëposhtëm, ne do të thellohemi në zbatimin praktik të këtyre mjeteve të menaxhimit të rrezikut brenda platformës MT4. Duke përvetësuar përdorimin e ndalimit të humbjeve dhe marrjen e fitimeve, ju jo vetëm që do të mësoni se si të zbusni humbjet e mundshme, por edhe si të optimizoni aftësitë tuaja tregtare, duke përmirësuar përfundimisht përvojën tuaj të përgjithshme tregtare.

Vendosja e Stop Humbjes dhe Merrni Fitim

Një nga metodat më të drejtpërdrejta për të përfshirë Stop Loss dhe Take Profit në tregtinë tuaj është t'i vendosni ato menjëherë kur të filloni porositë e reja. Kjo qasje ju lejon të vendosni parametra të menaxhimit të rrezikut ndërsa hyni në treg, duke rritur kontrollin mbi pozicionet tuaja dhe rezultatet e mundshme.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Ju mund ta arrini këtë thjesht duke futur nivelet e dëshiruara të çmimeve në fushat Stop Loss dhe Take Profit. Mbani në mend se një Stop Humbje fillon automatikisht kur tregu lëviz në mënyrë të pafavorshme për pozicionin tuaj, duke shërbyer si masë mbrojtëse, ndërsa nivelet e Take Profit ekzekutohen pasi çmimi të arrijë objektivin tuaj të paracaktuar të fitimit. Ky fleksibilitet ju mundëson të vendosni nivelin tuaj të Ndalimit të Humbjes nën çmimin aktual të tregut dhe nivelin tuaj të Merrni Fitimit mbi të.

Është e rëndësishme të theksohet se Stop Loss (SL) dhe Take Profit (TP) janë gjithmonë të lidhura me një pozicion aktiv ose një urdhër në pritje. Ju keni mundësinë t'i rregulloni ato pasi tregtia juaj të jetë e gjallë dhe të jeni duke monitoruar kushtet e tregut. Ndonëse nuk janë të detyrueshme kur hapni një pozicion të ri, është shumë e këshillueshme t'i përdorni ato për të mbrojtur pozicionet tuaja.

Shtimi i niveleve të ndalimit të humbjes dhe ngritjes së fitimit

Metoda më e drejtpërdrejtë për përfshirjen e niveleve Stop Loss (SL) dhe Take Profit (TP) në pozicionin tuaj ekzistues përfshin përdorimin e një linje tregtare në grafik. Ju mund ta arrini këtë thjesht duke zvarritur linjën e tregtisë në një nivel specifik ose lart ose poshtë.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Pas futjes së niveleve tuaja Stop Loss (SL) dhe Take Profit (TP), linjat përkatëse SL/TP do të bëhen të dukshme në grafik. Kjo veçori lejon rregullime të lehta dhe efikase të niveleve SL/TP.

Ju gjithashtu mund t'i kryeni këto veprime duke përdorur modulin "Terminal" në fund të platformës. Për të shtuar ose modifikuar nivelet SL/TP, mund të klikoni me të djathtën mbi pozicionin tuaj të hapur ose porosinë në pritje dhe zgjidhni opsionin "Modifiko/Fshi porosinë" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Dritarja e modifikimit të porosisë do të hapet, duke ju dhënë mundësinë për të futur ose rregulluar nivelet tuaja Stop Loss (SL) dhe Take Profit (TP) ose duke specifikuar çmimin e saktë të tregut ose duke përcaktuar diapazonin e pikës nga çmimi aktual i tregut.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Ndalesa pasuese

Urdhrat Stop Loss përdoren kryesisht për të kufizuar humbjet e mundshme kur tregu lëviz kundër pozicionit tuaj, por ato gjithashtu ofrojnë një mënyrë të zgjuar për të siguruar fitimet tuaja. Ky koncept fillimisht mund të duket kundërintuitiv, por është mjaft i drejtpërdrejtë.

Imagjinoni që keni hyrë në një pozicion të gjatë dhe tregu aktualisht po lëviz në favorin tuaj, duke rezultuar në një tregti fitimprurëse. Stop Humbja juaj origjinale, e vendosur fillimisht nën çmimin tuaj të hyrjes, tani mund të përshtatet me çmimin tuaj të hyrjes (për t'u thyer) ose edhe mbi të (për të mbyllur një fitim).

Për një qasje të automatizuar ndaj këtij procesi, një ndalesë pasuese vjen në ndihmë. Ky mjet është i paçmuar për menaxhimin efektiv të rrezikut, veçanërisht në situatat kur çmimet luhaten me shpejtësi ose kur nuk jeni në gjendje të monitoroni vazhdimisht tregun.

Me një ndalesë pasuese në vend, sapo pozicioni juaj të bëhet fitimprurës, ai do të gjurmojë automatikisht çmimin e tregut, duke ruajtur distancën e vendosur midis tyre.

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Në përputhje me shembullin e mëparshëm, është thelbësore të kuptoni se tregtia juaj duhet të jetë tashmë në një pozicion mjaft fitimprurës që Trailing Stop të lëvizë mbi çmimin tuaj të hyrjes për të siguruar fitimin tuaj.

Ndalesat në vijim (TS) janë të lidhura me pozicionet tuaja aktive dhe është thelbësore të kihet parasysh se që një ndalesë pasuese në MT4 të funksionojë siç duhet, duhet ta mbani të hapur platformën e tregtimit.

Për të konfiguruar një ndalesë pasuese, thjesht klikoni me të djathtën në pozicionin tuaj të hapur në dritaren "Terminal" dhe tregoni vlerën tuaj të preferuar të pipit si hendek midis nivelit të Merrni Fitim dhe çmimit aktual të tregut në menynë Trailing Stop.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Ndalesa juaj pasuese është tani aktive, që do të thotë se nëse çmimet lëvizin në një drejtim fitimprurës, Ndalesa në vazhdim do të rregullojë automatikisht nivelin e humbjes së ndalimit për të ndjekur çmimin.

Për të çaktivizuar Trailing Stop, thjesht mund të zgjidhni "Asnjë" në menynë Trailing Stop. Nëse dëshironi ta çaktivizoni atë në të gjitha pozicionet e hapura, mund të zgjidhni "Fshi të gjitha" .

Siç mund ta vëzhgoni, MT4 ofron metoda të ndryshme për të mbrojtur pozicionet tuaja me shpejtësi.

Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa urdhrat Stop Loss janë një mjet shumë efektiv për menaxhimin e rrezikut dhe kufizimin e humbjeve të mundshme, ato nuk ofrojnë siguri absolute. Ndërsa ato janë të lira dhe ofrojnë mbrojtje kundër lëvizjeve të pafavorshme të tregut, ato nuk mund të garantojnë pozicionin tuaj në asnjë rrethanë. Në rastet e paqëndrueshmërisë së papritur të tregut ose të boshllëqeve të çmimeve përtej nivelit tuaj të ndalimit (kur tregu kalon nga një çmim në tjetrin pa tregtuar në nivelet ndërmjet), pozicioni juaj mund të mbyllet në një nivel më pak të favorshëm se sa është specifikuar fillimisht. Ky fenomen njihet si rrëshqitje e çmimeve.

Për siguri të shtuar kundër rrëshqitjes, ju mund të zgjidhni humbjet e garantuara të ndalimit, të cilat sigurojnë që pozicioni juaj të mbyllet në nivelin e specifikuar të Stop Humbjes, edhe nëse tregu lëviz kundër jush. Humbjet e garantuara të ndalimit janë të disponueshme pa kosto shtesë me një llogari bazë.

Si të tërhiqni para nga LiteFinance

Si të tërhiqni fonde në aplikacionin Ueb LiteFinance

Hapi fillestar është të hyni në faqen kryesore të LiteFinance duke përdorur një llogari të regjistruar.

Nëse nuk keni regjistruar një llogari ose nuk jeni të sigurt për procesin e hyrjes, mund t'i referoheni postimit të mëposhtëm për udhëzime: Si të regjistroni një llogari në LiteFinance .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Pasi të keni hyrë me sukses, lundroni në faqen kryesore dhe fokusohuni në anën e majtë të ekranit. Nga atje, klikoni në simbolin "FINANCA" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Zgjidhni "Tërheqje" për të vazhduar me transaksionin e tërheqjes.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Brenda kësaj ndërfaqe, sistemi ofron një gamë të larmishme zgjedhjesh të tërheqjes. Eksploroni listën e metodave alternative të tërheqjes në seksionin e metodave të sugjeruara duke lëvizur poshtë (disponueshmëria mund të ndryshojë në varësi të vendit tuaj).

Merrni kohën tuaj për të vlerësuar dhe për të zgjedhur metodën më të mirë me preferencat tuaja!
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Karte Banke

Kur zgjidhni një kartë bankare si një metodë tërheqjeje, është thelbësore të merren parasysh disa faktorë thelbësorë:
 • Karta që synoni të përdorni për tërheqje duhet të depozitohet të paktën një herë për të aktivizuar portofolin (Përndryshe, ju lutemi kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit duke klikuar mbi tekstin "ekip i mbështetjes së klientit" ).
 • Për të përdorur këtë mënyrë pagese, duhet të verifikoheni. (Nëse nuk e keni verifikuar profilin dhe kartën bankare, shihni këtë postim: Si të verifikoni llogarinë në LiteFinance ).

Me vetëm disa hapa të thjeshtë më poshtë, mund të vazhdoni me tërheqjen tuaj:

 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni kartën për të marrë paratë tuaja (nëse karta nuk është depozituar të paktën një herë, zgjidhni "SHTO" për të shtuar kartën).
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në një minimum prej 10 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Zgjidhni monedhën e përgjithshme.
 5. Kontrolloni shumën që do të merrni pasi të keni zbritur tarifat e komisionit të cilat janë të paktën 10 USD (2% dhe minimumi 1.00 USD/EUR).

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Pasi të keni mbaruar, zgjidhni "VAZHDIM" për të hyrë në ndërfaqen tjetër ku do të ndiqni udhëzimet dhe do të përfundoni tërheqjen.

Sistemet Elektronike

Këtu janë sistemet elektronike të disponueshme për tërheqjen e fondeve në LiteFinance. Zgjidhni atë që preferoni dhe vazhdoni në hapin tjetër.

Ekziston edhe një shënim i vogël: portofoli juaj duhet të aktivizohet paraprakisht (duke bërë të paktën një depozitë) për të mundësuar tërheqjet.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Këtu janë disa hapa bazë që duhet të ndiqni për të vazhduar me tërheqjen:
 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni portofolin për të marrë paratë tuaja (nëse portofoli nuk është depozituar të paktën një herë, zgjidhni "SHTO" për të shtuar portofolin).
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në minimum 1 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Zgjidhni monedhën e përgjithshme.
 5. Kontrolloni shumën që do të merrni pasi të keni zbritur tarifat e komisionit (0.5%).
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Pasi të keni përfunduar këto hapa, zgjidhni "VAZHDIM". Për të finalizuar tërheqjen, ndiqni udhëzimet në ekranin tjetër.

Kriptovalutat

Në këtë metodë, LiteFinance ofron opsione të ndryshme për kriptomonedhën. Zgjidhni një prej tyre sipas preferencës tuaj për të filluar tërheqjen.

Këtu janë disa shënime të vogla që duhen mbajtur parasysh kur përdorni këtë metodë:
 • Portofoli juaj duhet të aktivizohet më parë (duke bërë të paktën një depozitë). Përndryshe, ju lutemi kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit duke klikuar në tekstin "ekip i mbështetjes së klientit".
 • Për të përdorur këtë mënyrë pagese, duhet të verifikoheni. Nëse nuk e keni verifikuar profilin dhe kartën bankare, shihni këtë postim: Si të verifikoni llogarinë në LiteFinance .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Këtu janë hapat që duhet të ndërmerrni për të filluar tërheqjen:
 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni portofolin për të marrë paratë tuaja (nëse portofoli nuk është depozituar të paktën një herë, zgjidhni "SHTO" për të shtuar portofolin).
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në një minimum prej 2 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të tregojë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Zgjidhni monedhën e përgjithshme.
 5. Kontrolloni shumën që do të merrni pasi të keni zbritur tarifën e komisionit prej 1 USD.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Pasi të keni përfunduar këto veprime, klikoni në "VAZHDIM". Për të përfunduar tërheqjen, vazhdoni me udhëzimet e dhëna në ekranin e mëposhtëm.

Transferte bankare

Për këtë metodë, fillimisht duhet të bëni disa gjëra, si p.sh.
 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni një nga llogaritë tuaja bankare që është ruajtur nga procesi i depozitimit. Përveç kësaj, mund të klikoni gjithashtu "SHTO" për të shtuar llogarinë tuaj të preferuar.
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në një minimum prej 300,000 VND ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Zgjidhni monedhën e përgjithshme.
 5. Kontrolloni shumën që do të merrni (Kjo metodë është pa tarifë.).
Pasi të keni ndjekur saktë hapat e mësipërm, zgjidhni butonin "VAZHDIM" për të vazhduar në hapin tjetër.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Menjëherë, do të shfaqet një formular konfirmimi, shqyrtoni me kujdes informacionin në formular, duke përfshirë:
 1. Mënyra e pagesës.
 2. Tarifat e komisionit (mund të ndryshojnë në varësi të vendit).
 3. Llogaria e zgjedhur.
 4. Llogaria bankare që ke shtuar.
 5. Futni shumën e parave për të tërhequr në një minimum prej 2 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të tregojë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 6. Shuma e transferimit.
 7. Shuma e komisionit.
 8. Paratë që do të merrni.
 9. Në këtë pikë, një kod konfirmimi do të dërgohet në emailin ose numrin tuaj të telefonit brenda 1 minute. Nëse nuk e keni marrë kodin, mund të kërkoni ta ridërgoni çdo 2 minuta. Pas kësaj, futni kodin në fushë (siç tregohet më poshtë).
Së fundi, klikoni "KONFIRM" për të përfunduar procesin e tërheqjes.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Urime, keni përfunduar procesin e tërheqjes. Do të merrni një njoftim të suksesshëm dhe do të ridrejtoheni në ekranin kryesor. E tëra çfarë mbetet për të bërë është të prisni që sistemi të përpunojë, konfirmojë dhe më pas t'i transferojë paratë në llogarinë tuaj bankare të zgjedhur.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Tërheqja lokale

Ngjashëm me metodat e tjera, kjo metodë gjithashtu kërkon që ju të jepni disa informacione bazë si:
 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni portofolin për të marrë paratë tuaja (Portofoli që keni ndërmend të përdorni për tërheqje duhet të depozitohet të paktën një herë për të aktivizuar portofolin. Përndryshe, ju lutemi kontaktoni ekipin e mbështetjes së klientit duke klikuar mbi tekstin " ekip i mbështetjes së klientit" ).
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në minimum 1 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Kontrolloni shumën që do të merrni (kjo metodë është pa tarifë).
 5. Vendi juaj i banimit.
 6. Rajoni.
 7. Kodi postar i vendbanimit tuaj.
 8. Qyteti në të cilin jeton.
 9. Adresa juaj.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Pasi të keni plotësuar informacionin, klikoni në butonin "VAZHDO" për të vazhduar. Në këtë hap, ju lutemi ndiqni udhëzimet në ekran për të përfunduar procesin e tërheqjes.

Si të tërhiqni fonde me aplikacionin LiteFinance

Hapni aplikacionin celular LiteFinance në smartphone tuaj. Pastaj hyni në llogarinë tuaj tregtare duke futur emailin dhe fjalëkalimin tuaj të regjistruar. Nëse nuk keni një llogari të regjistruar ose nuk jeni të sigurt se si të identifikoheni, referojuni këtij udhëzuesi: Si të regjistroni një llogari në LiteFinance .
Pasi të keni hyrë me sukses, shkoni te seksioni "Më shumë" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Gjeni kategorinë "Financa" dhe zgjidhni atë. Zakonisht mund ta gjeni në menynë kryesore ose në panelin e kontrollit.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Zgjidhni "Tërheqje" për të vazhduar me transaksionin e tërheqjes.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Brenda zonës së tërheqjes, do të gjeni një sërë opsionesh depozitimi. Ju lutemi zgjidhni metodën tuaj të preferuar dhe referojuni tutorialit përkatës për secilën metodë më poshtë.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance

Karte Banke

Së pari, lëvizni poshtë në seksionin "Mënyra e të gjitha tërheqjes" , më pas zgjidhni "Kartë bankare" .

Për të përdorur këtë mënyrë pagese, është thelbësore të keni përfunduar procesin e verifikimit. (Nëse profili juaj dhe karta bankare nuk janë verifikuar ende, referojuni këtij udhëzuesi: Si të identifikoheni në LiteFinance ).
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Më pas, plotësoni informacionin për kartën tuaj bankare dhe detajet e transaksionit tuaj për të nisur procesin e tërheqjes:

 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni kartën për të marrë paratë tuaja (nëse karta nuk është depozituar të paktën një herë, zgjidhni "SHTO" për të shtuar kartën).
 3. Futni shumën e parave për të tërhequr në një minimum prej 10 USD ose ekuivalentin e saj në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Zgjidhni monedhën e përgjithshme.
 5. Kontrolloni shumën që do të merrni pasi të keni zbritur tarifat e komisionit të cilat janë të paktën 10 USD (2% dhe minimumi 1.00 USD/EUR).
Pasi të keni plotësuar informacionin e kërkuar, klikoni "VAZHDIM" për të kaluar në ekranin tjetër, ku do të merrni udhëzimet për të finalizuar tërheqjen tuaj.

Kriptovalutat

Së pari, duhet të zgjidhni kriptomonedhën e disponueshme në vendin tuaj.

Ju lutemi, merrni parasysh këto pika të rëndësishme kur përdorni këtë metodë:

 • Sigurohuni që portofoli juaj të jetë aktivizuar paraprakisht, gjë që mund të arrihet duke bërë të paktën një depozitë. Në rast se nuk aktivizohet, ju lutemi kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes së klientit duke klikuar në lidhjen "Ekipi i mbështetjes së klientit" .
 • Për të përdorur këtë mënyrë pagese, duhet të përfundoni vetë procesin e verifikimit. Nëse nuk e keni verifikuar tashmë profilin dhe kartën tuaj bankare, ju lutemi referojuni udhëzuesit tonë mbi Si të verifikoni llogarinë në LiteFinance .

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Këta janë hapat e nevojshëm për të nisur procesin e tërheqjes:

 1. Zgjidhni llogarinë tregtare nga e cila dëshironi të tërhiqni fondet.

 2. Zgjidhni portofolin për të marrë fondet tuaja. Nëse nuk e keni shtuar portofolin më parë (duke depozituar të paktën një herë), klikoni "SHTO" për ta përfshirë atë.

 3. Futni shumën e tërheqjes, e cila duhet të jetë minimumi 2 USD ose ekuivalenti në monedha të tjera (Nëse futni një shumë më të lartë se gjendja e llogarisë tuaj rrjedhëse, sistemi do të shfaqë shumën maksimale të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).

 4. Zgjidhni monedhën e preferuar për tërheqje.

 5. Verifikoni shumën përfundimtare që do të merrni pas zbritjes së tarifës së komisionit prej 1 USD (mund të ndryshojë në varësi të vendit).

Në hapin tjetër, ju lutemi plotësoni hapat e mbetur siç udhëzohet në ekran.

Transferte bankare

Së pari, ju lutemi zgjidhni transfertën bankare të disponueshme në vendin tuaj.
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Më pas, do t'ju kërkohet të jepni disa informacione për të vazhduar me procesin e tërheqjes:
 1. Zgjidhni llogarinë tregtare që është në dispozicion për tërheqje.
 2. Zgjidhni llogarinë bankare nëse informacioni i saj është ruajtur më parë. Përndryshe, trokitni lehtë mbi "SHTO" për të shtuar llogarinë bankare që dëshironi të tërhiqni nga llogaritë e tjera përveçse të ruajtura.
 3. Futni paratë që dëshironi të tërhiqni me një minimum prej 300000 VND ose ekuivalentin e tyre në monedha të tjera (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, ekrani do të shfaqë shumën më të ngritur të disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Kontrolloni me kujdes paratë që do të merrni.
 5. Zgjidhni monedhën e disponueshme për të tërhequr.
Pasi të keni përfunduar të gjitha hapat e mësipërm, zgjidhni "VAZHDO" .
Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Në këtë hap, sistemi do të shfaqë një kod QR që ju ta konfirmoni. Nëse konfirmimi është i suksesshëm dhe të gjitha informacionet janë të sakta, sistemi do t'ju njoftojë se "Kërkesa juaj për tërheqje është dërguar me sukses". Nga ai moment deri sa të merrni paratë, mund të duhen disa minuta deri në disa orë.

Tërheqja lokale

Pasi të zgjidhni metodën e disponueshme të tërheqjes lokale, do t'ju duhet të plotësoni disa informacione për të filluar tërheqjen:
 1. Llogaria e disponueshme për tërheqje.
 2. Portofoli i disponueshëm ruhet nga procesi i depozitimit. Gjithashtu, mund të shtoni portofolin që dëshironi të tërhiqni duke trokitur në butonin "SHTO" .
 3. Futni paratë që dëshironi të tërhiqni (Nëse vendosni një shumë më të lartë se gjendja aktuale në llogarinë tuaj, në ekran do të shfaqet shuma më e lartë e disponueshme në llogarinë e zgjedhur).
 4. Paratë që do të merrni.
Pasi të keni plotësuar të gjitha boshllëqet, zgjidhni "VAZHDIM" .

Si të tregtoni Forex dhe të tërhiqeni në LiteFinance
Së fundi, në këtë fazë, sistemi do të paraqesë një kod QR për verifikimin tuaj. Nëse verifikimi është i suksesshëm dhe të gjitha detajet e dhëna janë të sakta, sistemi do t'ju informojë se kërkesa juaj për tërheqje është dërguar me sukses. Kohëzgjatja ndërmjet kësaj pike dhe kur merrni fondet mund të ndryshojë, duke filluar nga disa minuta në disa orë.

LiteFinance: Përforcimi i tregtimeve tuaja, rritja e tërheqjeve tuaja - Çlironi potencialin tuaj tregtar!

Në sferën dinamike të tregtimit Forex, LiteFinance shquhet si një fener inovacioni dhe efikasiteti. Lundrimi në ndërlikimet e tregtimit dhe tërheqjeve bëhet një proces i thjeshtë, falë platformës më të avancuar të LiteFinance. Ndërsa tregtoni Forex në LiteFinance, çdo lëvizje strategjike kontribuon në realizimin e qëllimeve tuaja financiare. Kur është koha për të korrur shpërblimet e tregtimeve tuaja të suksesshme, LiteFinance siguron një përvojë të qetë tërheqjeje, duke vënë në majë të gishtave fitimet tuaja të fituara me vështirësi. Bashkohuni me LiteFinance për të përjetuar një përzierje harmonike të mjeteve të përparuara të tregtimit dhe tërheqjeve të shpejta dhe pa probleme – sepse suksesi juaj në tregti meriton një platformë që ofron përsosmëri. Çlironi potencialin tuaj tregtar me LiteFinance!
Thank you for rating.